Шукати в цьому блозі

суботу, 25 листопада 2017 р.

V міжнародна науково-практична конференція на тему "Актуальні проблеми захисту прав людини, яка перебуває у конфлікті із законом, крізь призму правових реформ" відбулась у Києві

24 листопада 2017 року за участі українських та іноземних науковців, викладачів провідних вищих навчальних закладів, представників органів державної влади, практичних працівників Державної кримінально-виконавчої служби України, представників громадських та правозахисних організацій, а також Церков, які працюють у сфері пастирської опіки персоналу і в'язнів відбулася V міжнародна науково-практична конференція на тему "Актуальні проблеми захисту прав людини, яка перебуває у конфлікті із законом, крізь призму правових реформ".

Голова Душпастирської ради з итань релігійної опіки у пенітенціарній системі Украни протоієрей Костянтин Пантелей виступив на конференції з питання необхідності формаційних і реабілітаційних заходів для персоналу пенітенціарної системи. Зміна в'язничного середовища неможлива без плекання духовних і етичних якостей персоналу. Якщо не враховувати особливі умови праці й занедбати заходи відновлення, персонал наражений на втарту усіх якостей, які пов'язані з дотриманням законів та поваги до людської гідності в'язнів.

Співорганізаторами конференції виступили Міністерство юстиції України, Національна академія правових наук України, Національна академія внутрішніх справ України, та Пенітенціарна асоціація України.

У роботі конференції взяли участь близько 300 учасників, з яких 7 академіків, 40 докторів наук, понад 50 кандидатів наук в галузі права, психології, педагогіки, державного управління та практичної діяльності Міністерства юстиції України та близько 100 практичних працівників Державної кримінально-виконавчої служби.

Основними темами конференції були:

· Актуальні питання формування та реалізації кримінально-виконавчої політики.
· Державна політика у сфері забезпечення прав людини в контексті правової реформи.
· Захист особистих (громадянських) прав людини, яка перебуває в конфлікті зі законом, та інших осіб.
· Захист цивільних і майнових прав людини, яка перебуває  в конфлікті зі законом, та інших осіб. Професійне навчання персоналу Міністерства юстиції України.
· Національні превентивні й компенсаційні засоби захисту прав засуджених.
· Збереження особистості в місцях несвободи: психологічні та педагогічні проблеми, капеланство.
· Медіація. Міжнародний досвід та перспективи впровадження в кримінально-виконавчу систему України.
· Проблеми й перспективи запровадження і розвитку пробації.
· Зарубіжний досвід функціонування пенітенціарних систем.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ за матеріалами ІКВС

Немає коментарів:

Дописати коментар