Шукати в цьому блозі

неділю, 6 січня 2019 р.

Напередодні Різдва Вифлеємський вогонь миру пластуни засвітили для ув'язнених жінок

Напередодні Різдва Вифлеємський вогонь миру засвітили для ув'язнених жінок. З вертепом пластуни і діти Марійської дружини церкви Христового Воскресіння м. Збаража, разом з в’зничним капеланом отцем Омеляном Колодчаком відвідали засуджених жінок, що відбувають покарання у ВК №63. 
Вифлиємський вогонь принесли спочатку начальнику установи Андрію Макару. Отець Омелян привітав його, а також заступника начальника установи з виховної роботи Людмилу Леськів з Різдвяними святами, і побажав їм відчути справжню радість народження Божого Дитятка. Разом з працівниками ВК №63 всі спільно помолилися в каплиці великомученика Димитрія. 

Для ув’язнених жінок діти відтворили Вертепне дійство і принесли Вифлиємський
вогонь миру. Отець Омелян звернувся до присутніх з такими словами: «Господь сказав: Я СВІТЛО ДЛЯ СВІТУ. Сьогодні ми прийшли до вас, щоб принести вам світло Вифлиємського вогню і поділитися ним з вами, щоб зігріти ваші серця теплом і принести надію. Цей вогонь привезений з місця, для народився Ісусик. Так, як Ісус був народжений в Вифлиємі, в убогій стаєнці, щоб принести спасіння і надію для всього людства, ми даруємо вам надію на те, що скоро ви покинете ці стіни і зможете повернутися у свої домівки. Сьогодні я хочу, щоб ви пережили це Вертепне дійство у своїх серцях і на декілька хвилин змогли повернутися в своє дитинство, де все рідне і відчули Божу присутність через колядки. У нашому вертепі тільки позитивні герої, що нести вам добро. Діліться через спільну Святу вечерю, через Різдво добром зі своїми ближніми; несіть світло, через свої добрі діла для оточуючих. З Різдвяними святами вас!» 

Начальник колонії подякував отцю Омеляну і дітям Марійської дружини за багаторічну співпрацю і вручив дітям солодощі.


Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар