Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 4 січня 2019 р.

Пенітенціарні службовці напередодні Різдва прийняли Вифлеємський Вогонь Миру

04 січня 2019 року душпастирі Церков-учасниць Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі"  разом з представниками Національної скаутської організації "Пласт" привітали службовців ДКВС з прийдешнім Різдвом та передали Вифлеємський Вогонь Миру.
Звичай повідомлення євангельської вісті про Господнє Народження підтримується в'язничними капеланами і пластунами. Вперше до чергових частин органів управління і установ пенітенціарної системи Вифлеємський Вогонь було передано 2012 року як знак єднання християн. Впродовж років, для багатьох в Україні це стало важливим символом під час святкування Різдва Христового. Тому світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.
Персонал Адміністрації державної кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України, Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації, Бориспільської виправної колонії №119 і Київського слідчого ізолятора вітали Голова правління Місії священик Костянтин Пантелей, представник УГКЦ; Владислав Ласкута - Голова громадської Ради при Центральному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань та пробації - представник ХВЄ; священик Геннадій Галушка, представник ПЦУ. 
Привітання відкрили фрагменти читання Євангелія від Луки, після яких кожен з гостей взяв слово та побажав працівникам, щоб світло віри, яке несе в собі частичку миру та добра кожному, хто потребує любові, зігріває, дарує тепло серцям та допомагає робити добрі справи і приймати відповідальні рішення. Керівник Місії о. Костянтин Пантелей вручив пам'ятні грамоти Місії на честь 30-ліття душпастирського служіння службовцям, які відзначилися тривалим сприянням розвитку капеланства.
Олександр Гужва отримав визнання за багатолітнє сприяння пенітенціарному служінню Церков Місії
Сеньйор Пласту військовий капелан о. Сергій Прудко, пластуни Олександр Коротюк, Катерина Калин, Олексій і Христина Скороход, представили коротко історію та символіку традиції. Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність. Світло є символом тепла, миру та згоди, а також душевного спокою, любові до людей. Одночасно цей промінчик - це солідарність зі всіма, хто є далеко; солідарність з убогими та єднання з Христом. 

На завершення пластуни залишили в Чергових частинах Вифлеємський Вогонь, який нагадуватиме працівникам, що нестимуть службу у святкові дні.

Довідка:

Акція Friedenslicht започаткована 1986 року Австрійською телерадіокомпанією Der Österreichische Rundfunk (ORF) Державною студією Верхньої Австрії в Лінці у зв'язку з кампанією ORF допомоги «Licht Ins Dunkel» як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, військових частинах, в'язницях, сиротинцях тощо.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.Українській громаді дванадцятий рік поспіль передається Вифлеємський Вогонь Миру. В Україну Вифлеємський Вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України. 

Привітання у Бориспільській ВК 119

Привітання у Центральному МРУ

Привітання в Адміністрації ДКВС 

Привітання у Київському слідчому ізоляторі

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар