Шукати в цьому блозі

неділю, 15 грудня 2019 р.

Координаційна зустріч з розвитку пенітенціарного служіння відбулась в Мелітополі

15 грудня 2019 року у Мелітополі пройшли заходи з координації пенітенціарного служіння. Спільна літургійна молитва з однією з найбільш плідних громад УГКЦ у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, робочий семінар з душпастирями та візит в жіночу установу виконання покарань 144 провів о. Костянтин Пантелей.
Гостинну атмосферу під час координаційних заходів створили настоятелі громади УГКЦ в Мелітополі о. Петро Креніцки та о. Олександр Богомаз. На зустрічі священики обговорили мотиваційні фактори, потенціал громади та перспективи розвитку служіння в колонії для жінок і юначок.

На робочому семінарі о. Костянтин презентував стан пенітенціарної системи, тенденції її реформування, нові виклики й можливості для душпастирства, залучення волонтерів до цього прекрасного служіння, взаємодія з установами виконання кримінальних покарань і пробації. Для нагальних потреб парафіяльна книгозбірня отримала книги, видані пенітенціарним душпастирством для методичного забезпечення заходів опіки для засуджених і персоналу, взаємодії з іншими християнськими конфесіями, які активно несуть служіння.

Громада і священики неоднораз сприяли проведенню прекрасних подій в Мелітопольській УВП 144 із залученням волонтерів. Це мистецькі та соціальні зустрічі, які стали поштовхом для більш систематичного служіння. 

Предметом діалогу під час зустрічі із заступником начальника Мелітопольської УВП для жінок і юначок Інною Черніковою були засади співпраці  для потреб персоналу ДКВС і для засуджених. В міжконфесійній мозаїці пенітенціарного служіння кожна релігійна організація володіє неповторним потенціалом, який необхідно координувати й спрямовувати на користь відновлення засуджених у суспільстві. Свою лепту приносить як духовенство, так і активні миряни греко-католики.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар