Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 27 грудня 2019 р.

Розвиток волонтерського сприяння у Кропивницькому

20 грудня 2019 року у м. Кропивницькому в Обласному художньому музеї відбувся семінар для волонтерів пенітенціарного служіння «Покарані, але не відкинені». Перед початком учасники семінару оглянули експозицію на релігійну тематику у Залі сакрального мистецтва. 

Представники Української Греко-Католицької Церкви о. Іван Третяк, адміністратор парафії Різдва Святого Івана Хрестителя та с. Софія (Дереш) Згромадження Непорочного Серця Марії Фатімської, розпочали своє християнське служіння серед ув’язнених, що перебувають в пенітенціарних закладах Кропивницького 2014 року. Досвід капеланства показав ефективність залучення громадянської ініціативи і волонтерського сприяння.

Метою семінару було спонукати мотивацію вірян до активної взаємодії з пенітенціарним душпастирством. Учасники семінару зосередилися на особливій потребі звернути увагу на розвиток програм духовної допомоги особам, які постраждали внаслідок злочинів. Адже сам судовий вирок про утримання винуватця під вартою, сам собою, не може забезпечити відновлення справедливості та повернення спричиненої шкоди. Часто травмована злочином людина залишається самотньою, збуреною почуттям втрати, гніву, страху, ненависті, непрощення. Вона знаходиться в особливій потребі духовного супроводу і зцілення.

Учасники семінару проаналізували  звернення Святішого папи Франциска до делегатів Міжнародної асоціації кримінального права, виголошене в Римі 23 жовтня 2014 року. У зверненні Святіший Отець засудив кримінальний популізм та корупцію в системі юстиції. 

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар