Шукати в цьому блозі

четвер, 19 грудня 2019 р.

Капелани в День Святого Миколая

Пенітенціарне служіння в Чернігівській області: Менська виправна колонія №91.


У свято Миколая Мирлікійського Чудотворця 19.12.2020 року капелан Менської виправної колонії №91 о. Василь Пишкович, разом з богопосвяченими особами зі згромадження Редемптористів (Чернігів) відвідали в'язнів у смт. Макошине.

Розповідаючи про життя святого Миколая, хотілось наголосити, що цей Божий чоловік робив добрі справи не лише для діток, як це ми звикли бачити в наших гарних традиціях. Знаємо, що він дбав про кожну людину в її потребі, незалежно, молода вона, чи стара. Давні розповіді пригадують нам, що св. Миколай не був байдужим і до ув'язнених.

Загалом, розповідаючи різні історії та легенди про Святого, люди часто хотіли просто показати, яким повинен буди справжній пастир, справжній люблячий батько, якого повинні втілювати у своєму служінні священики.

Ще одною темою зустрічі стала думка про те, що робити добрі справи є не так вже й важко. Іноді, потрібно лиш забажати цього і, буквально, - вийняти руки зі своїх кишень!

Нарешті, можна погодитись і з тим, що добрі справи, які ми робимо для інших, здатні витягнути нас із глибоких особистих зранень: відкриваючись на потреби інших, ми відкриваємось на самого Бога, який здатний зцілити наш біль.


Висловлюємо вдячність працівникові Менської колонії Сергієві Буру, який з перших наших зустрічей всіляко сприяє тому, щоб пенітенціарне душпастирство, зокрема Української Греко-Католицької Церкви, тут було і приносило добрі плоди в житті ув'язнених.

Пенітенціарне служіння у Дніпрі 

Директор Карітас Донецьк у м. Дніпро о. Василь Пантелюк відвідав в'язнів у Дніпровськом слідчому ізоляторі.
Директор Карітас Донецьк Василь Пантелюк поздоровив засуджених зі святом Святого Миколая та подарував невеличкі шоколадні сюрпризи. 


Солодкі подарунки люблять не тільки діти, а й дорослі. Ми в цьому пересвідчились відвідавши Дніпровське СІЗО. Особливо зраділи жінки, які зустрічали нас посмішками. Бажав отець Василь здоров'я, господнього благословення і звісно волі. Цінуйте свободу, бо це великий дар.

Чернівецький слідчий ізолятор відвідали волонтери

Сьогодні спільнота вязничного служіння із дієвою любов'ю св.Миколая відвідала слідчий ізолятор Чернівців! Тільки любов Ісуса яка струменіє із наших сердець здатна зцілити і дарувати нам Свободу!) В'язні отримали святкові набори з помаранчами, мандаринами і солодощами. 

Волонтерська спільнота у Чернівцях провадиться капеланом о. Любомиром Іваночком. Нещодавно, на семінарі група вірян, які зацікавилися служінням ув'язненим, отримала уявлення про зміст цього незвичайного покликання. 

Адміністрація Чернівецького слідчого ізолятора надає необхідне сприяння у проведенні індивідуальної праці і праці в групах ув'язнених. Святкові візити є дуже важливим дузовним і психологічним засобом підтримки людей, які за різних обставин опинилися під арештом, або отримали кримінальний вирок.


Немає коментарів:

Дописати коментар