Шукати в цьому блозі

четвер, 8 квітня 2021 р.

Zoom-зустріч волонтерів з вихованцями Кременчуцької колонії для неповнолітніх

08 квітня 2021 року відбулася Zoom-зустріч волонтерів з вихованцями Кременчуцької колонії для неповнолітніх за посередництвом модератора о. Ярослава Павлюка, керівника Центру академічного душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ. Відбувся діалог про книгу Лорана Гунеля "День, що навчив мене жити", яку разом з вихованцями читали волонтери перед зустріччю. З огляду на обмежувальні заходи, пов'язані з пандемією, відео-зустрічі - єдина можлива форма волонтерської праці з групами засуджених.

Провідна думка автора - "якби всі усвідомлювали свою цінність, світ був би зовсім іншим". 

Кілька слів про книгу. Сюжетна лінія орієнтована на несподіваний оборот подій та повне перетворення особистості. Що б ви зробили, якби хтось сказав вам, що скоро помрете? Важке запитання, так? Саме з такою ситуацією довелося впоратися головному герою Джонатану. Дійсно, ціла книга є дуже хорошим показником сьогоднішнього розділеного суспільства. Автор пов’язує долі багатьох людей різних світоглядів та життєвих вподобань. Своїми діями він показує, наскільки різноманітним є життя і яким маленьким є світ.

Волонтери Василь Возняк, Софія Дунець, Таїсія Савуляк, семінарист  Богдан Магурський провадили діалог на теми роздумів, представлених у книзі та власних життєвих досвідів. 



Спілкування тривало понад годину. Волонтери розповіли про себе і про свої мотиви, які спонукають їх до спілкування з в'язнями.



Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар