Шукати в цьому блозі

середу, 3 травня 2023 р.

Другий молитовний сніданок керівництва Пенітенціарної системи України пройшов у Києві

3 травня 2023 року відбувся другий молитовний сніданок «Молитва, що об’єднує» у центральному апараті пенітенціарної системи Міністерстві юстиції України відбувся другий молитовний сніданок «Молитва, що об’єднує». 

Захід був організований з ініціативи заступника Міністра юстиції Олени Висоцької та Виконавчого директора Української мжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення  волі» В’ячеслава Когута з нагоди 25 літнього Ювілею Державної кримінально-виконавчої служби як структури, яка під керівництвом Міністерстіва юстиції України реалізує пенітенціарну політику держави. Єпископ-помічник Київської Архиєпархії Андрій Хім'як привітав працівників пенітенціарної системи з професійним ювілеєм й висловив духовну підтримку Церкви. 

Участь також взяли  очільники регіональних управлінь з питань виконання кримінальних покарань, керівники пенітенціарних закладів, предсавники Міністерства оборони України, Міністерства охорони здоров’я, Національної Гвардії України, народні депутати Верховної Ради України, члени Душпастирської ради з релігійної опіки у пенітенціарній системі України, учасники Української християнської міжконфесійної місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі», волонтери, військовослужбовці, та почесні гості.  капелани та громадські діячі,  а також: 

Міністр юстиції України Денис МалюськаДержавний секретар Міністерства юстиції України Олена Богачова, Начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Сергій ГречанюкДиректор Державної установи «Центр пробації» Олег ЯнчукПрезидент МіжнародноїАсоціації тюремного служіння (Prison Fellowship International) Енді КорліГолова Синодального управління у справах душпастирства у пенітенціарних закладах Архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон Зінкевич разом із членами  Душпастирської ради з релігійної опіки у пенітенціарній системі України.

Поминання полеглих за свободу і державність України, молитва за персонал ДКВС, за ув'язнених, за постраждалих внаслідок злочинів, за капеланів і волонтерів в'язичного служіння, за благословення захисників України і перемогу, визволення поневолених, діалоги відбулися в часі молитовного сніданку. 

«Молитва, що об’єднує» - так звучало гасло молитовного сніданку. Ми віримо, що працюючи пліч-о-пліч, можна досягти набагато більшого. Тому Українська Християнська Місія “Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі” та Департамент кримінально-виконавчої служби співпрацюють вже понад 20 років, і ми бачимо результати цієї співпраці - людські життя змінюються на краще. Ті, хто ще вчора не уявляли свого життя без злочинів, починають жити чесно. Також ми співпрацюємо у багатьох проєктах задля домоги в’язням, персоналу та дітям. Одним з таких проєктів став молитовний сніданок, який поступово стає доброю традицією у стінах Міністерсва юстиції. 

Учасники заходу читали запропоновані біблійні тексти та молитви за нашу Батьківщину, постраждалих від війни, повернення окупованих земель, а також за працівників пенітенціарної системи, ув’язнених, тощо.

Керівник Відділу ПК УГКЦ душпастирства у пенітенціарній системі України о. Костянтин Пантелей отримав визнання від Міжконфксійної місії та від імені Міністерства юстиції України.

Новий Голова Душпастирської ради при Мінюсті Владика Симеон був представлений керівництву ДКВС.

У другій частині молитовного сніданку пані Олена Висоцька ознайомила присутніх із досягненнями Державної кримінально-виконавчої служби України. Окрім цього із промовами виступили Начальник департаменту з питань виконання кримінальних покарань Сергій Гречанюк, та представники пенітенціарних установ.

На завершення кожен бажаючий мав можливість висловити свої враження про перший молитовний сніданок ДКВС. Усіх присутніх особливо вразили розповіді колишніх в’язнів про їх навернення до Бога, покаяння та виправлення, що стались під час відбування покарання, завдяки служінню в’язничних капеланів.

Павло Маркєлов, керівник міжконфесійної програми реінтеграції "Шлях ув'язненого" провів презентацію для службовців СВПР у слідчому ізоляторі.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар