Шукати в цьому блозі

середу, 23 грудня 2015 р.

Волонтери разом з капеланом відкрили ювілейний Рік Божого Милосердя.

Розпочинаючи Рік Божого Милосердя, 20 грудня ув’язнених жінок у Збаразькій ВК №63 відвідали діти Марійської дружини церкви Христового Воскресіння м. Збаража, разом зі своїм духовним наставником отцем Омеляном Колодчаком, який є водночас в’язничним капеланом цієї установи. Для засуджених жінок діти приготували сценку про Святого Миколая, привезли для солодощі і мандаринки, а також подарунки від спільноти «Матері в молитві» нашого храму і храму Святого Юрія і отця Сергія Данківа і його парохіян. У переповненому залі засуджені жінки зворушливо сприймали виступ дітей і появу Святого Миколая. Кожного разу, коли діти сюди приїжджають, у багатьох жінок на очах появляються сльози. Отець Омелян звернувся до присутніх такими словами: «Сьогодні, тут ми з вами розпочинаємо Рік Божого Милосердя, який був проголошений всьому світові папою Франциском. Через це дійство про Святого Миколая, його подарунки для вас, через присутніх тут діточок, я хочу ввести вас в таємниче дійство Божого Милосердя. Бо саме Святий Миколай є прикладом безкорисливого служіння, через нього Господь проявляв Своє Милосердя потребуючим. Напевно, кожна з вас тут присутніх чекала приходу Святого Миколая і хотіла його тут зустріти, щоб на кілька хвилин полинути спогадами у своє дитинство,  до своєї домівки, відчути радість свята. Подаруйте один одному усмішку, що свідчить, що між нами сам Господь. Побачте Господа у кожній людині, яка створена на образ і подобу Божу. Нехай Господь тут сьогодні благословить вас і посилає своє Милосердя».

Того ж дня одна із засуджених жінок виявила бажання прийняти Тайну Миропомазання, і ще одна Хрещення. Наталя розказала, що колись вона була охрещена водою сестрами монахинями, а сьогодні щоб довершити Тайну Хрещення вона приступила до Тайни Покаяння і Пресвятої Євхаристії і їй було уділено Тайну Миропомазання. Наприкінці отець Омелян запитав Наталю про те, що вона відчуває, які її враження. Не задумуючись вона відповіла, що відчуває полегшення і внутрішню радість. Отець привітав її і сказав: «Сьогодні ви відчуваєте особливий дотик Христа до вашого серця, бо Печать Духа Святого скріплює вас через Христа.  Через Благодать Духа Святого ви увійшли в життя церкви, ви стали храмом Духа Святого, від нині ви належите Христу.» 

Друга засуджена Людмила прийняла Тайну Хрещення. Так само як і Наталя вона відповіла, що відчуває полегшення, що це якесь особливе відчуття. Отець Омелян подякував Людмилі за її правильне рішення прийняти Тайну Хрещення, через яку Господь очистив стан її душі і вона прийшла серцем прийняти Благодать Духа Святого, перетворила всі свої сумніви в серці на незрівняну радість присутності Бога в її серці, наповнилась Божою ласкою. Отець побажав її, щоб Дух Святий надалі провадив її у житті. 
Обидві жінки отримали медалики Матері Божої Неустанної Помочі, а також подарунки від Святого Миколая від отця Сергія Данківа і спільноти «Матері в молитві» церкви Христового Воскресіння м. Збаража, а хресні мами Святе Письмо.

Надія Тхір

Немає коментарів:

Дописати коментар