Шукати в цьому блозі

вівторок, 8 грудня 2015 р.

У Києві відбулося друге засідання Душпастирської ради при Державній пенітенціарній служби України.

8 грудня 2015 року у Києві відбулося друге засідання Душпастирської ради при Державній пенітенціарній службі України. Початок праці цього дорадчого органу було передбачено законом про капеланство у пенітенціарній системі України. Душпастирська рада  утворена наказом ДПтС України від 7 вересня 2015 року. 

У ході засідання було затверджено склад Душпастирської ради при ДПтС України, погоджено порядок головування у Душпастирській раді. Зокрема було визначено, що першим Головою Душпастирської ради є пастор Рустам Фатуллаев, керівник Відділу соціального служіння «Маханаім» Всеукраїнського Союзу Церков Християн Віри Євангельської (П'ятидесятників). Також було обговорено звернення до центрального апарату ДПтС України про можливість навчання державним коштом майбутніх священнослужителів (капеланів) на базі відомчих навчальних закладів, зокрема у Київському Інституті кримінально-виконавчої служби, Чернігівській пенітенціарній  академії,   Білоцерківському училищі професійної підготовки персоналу та інших. 

Окрім того присутні обсудили перспективу участі релігійних організацій у Пенітенціарній асоціації України, яка має об'єднати теоретиків і практиків пенітенціарної справи. Представники Церков намітили проведення під егідою Душпастирської ради 2016 року конференції у Києві  "Сучасність і перспективи душпастирської опіки в пенітенціарній системі України" та погодили порядок денний ІІІ-го засідання, яке запропоновано провести у 22 січня 2016 року.

У засіданні взяли участь Віталій Хведчук, заступник начальника управління соціально-виховної та психологічної роботи апарату Державної пенітенціарної служби України і Олег Андрієнко - Голова Всеукраїнської профспілки персоналу органів та установ пенітенціарної служби. Присутні члени Душпастирської ради засвідчили живу солідарність зі співробітниками пенітенціарної служби. У часі реформ багато зусиль було звернено на права в'язнів, при цьому цілком занедбано персонал органів і установ пенітенціарної служби.

Гуманізація кримінально-виконавчої системи, втілення Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими (ООН 1955) неможливі без ретельного відбору персоналу всіх категорій, оскільки добра робота в'язничних установ залежить від добросовісності, гуманності, компетентності і особистих якостей цих співробітників. Окрім того, згідно Ст. 46 – 54 Мінімальних стандартних правил держава повинна надати захист соціальних прав і стандартів для персоналу пенітенціарної служби, який на сьогодні залишається найменш захищеною категорією службовців. Члени Душпастирської ради зазначили, що беручи до уваги винятково тяжкі умови цієї роботи, персоналу пенітенціарних установ слід забезпечити гідну винагороду праці, відповідні пільги й умови праці.

Склад Душпастирської ради при ДПтС України

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар