Шукати в цьому блозі

середу, 16 березня 2016 р.

Напередодні відзначення 5-ї річниці створення ІКВС відбулась зустріч з курсантами.

16 березня 2016 року в Інституті Кримінально-виконавчої Служби (с. Віта Поштова) відбулась духовна зустріч з курсантами 1-го і 2-го курсів, присвячена початку Великого Посту й пенітенціарній тематиці. Цей захід відбувся напередодні відзначення 5-ї річниці створення ІКВС.
З ініціативи Любови Крупник, доцента кафедри соціально-гуманітарних дисциплін ІКВС, був запрошений член Душпастирської ради при ДПтС України. Священик Костянтин Пантелей, кервник Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі, говорив про вплив християнської віри та вчення Церкви про гріх і покуту на формування пенітенціарної ідеї. Зустріч проходила у формі діалогу, під час якого курсанти висловлювали думку про існування моральних колізій справедливості і милосердя у пенітенціарній службі. На думку о. Костянтина, процес професійної формації майбутніх службовців повинен проходити на підставі поглибленого вивчення основ християнської духовності, з джерел якої походить сама пенітенціарна ідея. 

Незабаром відбудеться наступна зустріч курсантів з представниками християнських конфесій, що активно служать у пенітенціарній систмі.


Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар