Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 березня 2016 р.

Душпастирська практика семінаристів Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії УГКЦ

29 березня 2016 року відбулося теоретико-методичне заняття для семінаристів старшокурсників Київської Трьохсвятительської Духовної семінарії УГКЦ в рамках душпастирської практики. Протягом зустрічі майбутні священики отримали знання про структуру Пенітенціарного душпастирства УГКЦ та її взаємодію з Державною пенітенціарною службою України. Проводив зустріч протоієрей Костянтин Пантелей, керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України.

Протягом 2-х акдемічних пар провідною думкою навчання було те, що усі відносини між людьми, а також людини з Богом, пов'язані з поняттями справедливості і довгу. З огляду на наші неоплатні взаємні довги ми потребуємо каяття і прощення. Cаме тому пенітенціарна ідея обіймає усі сфери людського життя та стосунків. Отже, пентенціарне служіння - головне покликання Церкви, а тому стосується кожного священика. Властиво пенітенціарне душпастирство є лише певним фрагментом цього покликання Церкви. Воно обіймає як капеланство в тюрмах і доброчинне служіння ув'язненим, так і служіння у вільному суспільстві, яке постійно наштовхується на проблеми справедливості й надолуження за зло.

Пізнанням найбільш загальних характеристик в'язничного душпастирва і системи виконання кримінальних покарань навчання не обмежується. Заняття теоретичного характеру чергуються з працею семінаристів в якості помічників капеланів в пенітенціарних установах. Так триватиме до завершення семестру.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.

Немає коментарів:

Дописати коментар