Шукати в цьому блозі

суботу, 2 квітня 2016 р.

У Львові пенітенціарії взяли участь у Хресній ході.

03 квітня центральною частиною Львова пройшла Хресна дорога, яку уже традиційно, за підтримки Львівської міської ради, організовує Львівська архиєпархія Української Греко-католицької Церкви.




Цьогорічна хода, фактично, була присвячена пам'яті Блаженнішого Священно-мученика о. Василя Величковського, багаторічного в’язня радянського ГУЛАГу та місцеблюстителя підпільної Греко-католицької церкви в Україні. Під час ходи учасники процесії несли ікону Блаженного та його мощі. Символічно, що вперше учасниками такої ходи, на запрошення в’язничного капелана отця Тараса (Мирки), стали співробітники кримінально-виконавчої інспекції та виправних колоній управління ДПтС України у Львівській області.
Як відзначив капелан Львівської міської ради отець Павло (Дроздяк), цьогорічна хресна дорога – це жест солідарності з нашими військовослужбовцями та добровольцями; тими знаними й не знаними особами, які перебувають у полоні; солідарність із сім’ями і родинами тих осіб, які страждають від того, що їхні рідні, близькі чи знайомі – в ув’язненні.
Щороку, традиційно, процесійний хрест під час Хресної дороги несе певна особа, яка ототожнює собою цілу структуру або підрозділ. В поточному році, вперше на одній із ділянок шляху процесії, на ряду з представниками молоді, родинами загиблих у зоні АТО, військовими капеланами, цей хрест несли і львівські пенітенціарії.

Немає коментарів:

Дописати коментар