Шукати в цьому блозі

суботу, 23 квітня 2016 р.

Традиційна весняна толока відбулася в жіночому центрі "Переображення"

22-24 квітня 2016 року волонтери Пенітенціарного душпастирства УГКЦ - в гостях у Центрі соціальної адаптації для жінок "Переображення", що в Любечі Чернігівської області. Це традиційний візит, метою якого є і господарські весняні роботи і спільне святкування Вербної неділі разом з мешканками центру. 

Жінки мають чітко розпланований день, життя Центру рівне і спокійне, сповнене атмосферою поваги та Божої підтримки. Саме це відчуваєш у його стінах, особливо у капличці, де кілька разів на день жінки відмолюють вервицю, просячи опіки та заступництва, дякуючи Господу за таку ласку перебування в Центрі, за людей, яких Він посилає у їхнє життя.



Затишок, чистота та порядок в приміщенні вражає. Жінки чудово справляються з веденням господарства, прекрасно готують та підтримують свій побут. У цьому їм допомагають духовні наставники, о. Петро Лоза, ЧНІ, с.Наталія Заліська, МНІ, о. Юрій Логаза,  соціальні працівники та волонтери. Проте для жінок це – обмежене коло спілкування, вони потребують широкого включення до громадськості, щоб почуватися потрібними, не виключеними та соціально значущими. Тому і запрошують так щиро гостей, адже їм необхідно відчуття приналежності до спільноти, не цураймося, долучаймося до волонтерства, долаймо бар’єри відчуженості, будьмо справжніми християнам!


День 23 квітня в Любечі був повний праці. Він завершився спілкуванням волонтерів Тетяни й Галини з жінками, які знаходяться у центрі адаптації: Анною, Тетяною, Валентиною й Іриною. Тепер у центрі перебувають лише старші жінки, що самі обслуговують свій побут й виконують певну господарську працю, яка їм по силах. Коли молодші жінки полишили центр, щоб самостійно продовжувати свій шлях, приїзд волонтерів суттєва допомога персоналу. Соціальні вечори увійшли у традицію волонтерських відвідин.



Загалом центр може прийняти до 18 жінок, які опинилися у скрутних обставинах життя. Проте, на цей час звернулися про допомогу лише четверо. Через центр пройшло понад 30 жінок в потребі.

Центр "Переображення" був заснований громадою Св. Петра і Павла з міста Чернігова 5 років тому. У співробітництві з відповідними соціальними службами Чернігівської обласної держадміністрації в ньому надається допомога жінкам, які опинилися у важких життєвих обставинах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар