Шукати в цьому блозі

неділю, 17 лютого 2019 р.

Стрітенська зустріч волонтерів пенітенціарного душпастирства

16 лютого 2019 року у Києві у Патріаршому центрі відбувся традиційний Стрітенський обід для волонтерів служіння в'язням. Від створення Центру координації волонтерської співпраці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ минуло вісім років. 

У Києві в лютому 2011 року для кращої координації в’язничного служіння було створено Центр волонтерської співпраці. Його натхненниками були Володимир Левченко, Андрій Дорчак, Тарас Пшеничний, Христина Шонь, Василь Возняк. Центр покликаний об’єднати волонтерський рух на допомогу капеланам. За організацію заходів цього руху нині відповідає Павло Загороднов, референт Пенітенціарного душпастирства УГКЦ.

Стрітенські збори є традицією, яка допомагає підсилити відчуття спільноти в учасників пенітенціарного служіння Церкви. Покликання до цієї служби приходить до вірян різного віку й професії. Деколи вони не знайомі одне з одним, бо беруть участь у подіях служіння, які відбуваються в інакший час. Учасники зустрічі поділитися пережитим у рік минулий та поглянути на можливості, які пропонує календар заходів 2019 року. Нині Центр об'єднує численних волонтерів, що регулярно включаються у заходи служіння, понад 70 добровольців прилучаються до заходів принагідно. Серед них також семінаристи.

Добродій Ігор Свєтлічний, професійний адвокат і журналіст, розповів про особливості надання безоплатної правової допомоги.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар