Шукати в цьому блозі

середу, 19 січня 2022 р.

Події пенітенціарного душпастирства УГКЦ

Йорданські відвідування пенітенціарних уствнов

Богоявленські відвідини є дуже важливою та очікуваною подією і для в'язнів, і для службовців з персоналу пенітенціарних установ. В'язні запасаються Хрещенською водою і більшість з них справді бережуть її протягом року та ставляться до неї як до великої святині.

У день Богоявлення Господнього в Івано-Франківській установі виконання покарань №12 відбулася святкова Служба Божа, яку відслужив о.Арсен Панчак, референт пенітенціарного служіння Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та сотрудник храму Зіслання Святого Духа (м.Івано-Франківськ, вул.Коновальця, 105, адміністратор о.Михайло Віхоть).

Опісля, відбулося Велике Йорданське водосвяття для в'язнів та працівників  цієї установи. На завершення о. Арсен поблагословив присутніх освяченою водою та побажав, щоб через споживання Богоявленської води кожний отримав оновлення, очищення, здоров’я й Божу благодать як для душі, так і для тіла.

19 січня 2022 року, у свято Богоявлення, на Аскольдовій Могилі традиційно освячують воду для вірян. Не забувають і про в'язнів. Відвідини в'язнів у Київському слідчому ізоляторі з хрещенською водою супроводжувалося проповіддю і благословенням. Особливо цього дня чекають хворі в'язні, що знаходяться на лікуванні. 20 січня священик Костянтин Пантелей привітав персонал ДКВС із святом Хрещення Господнього.

19 січня, на свято Богоявлення Господнього, в’язничні капелани ЛА УГКЦ о. Тарас Мирка та о. Олег Нестор помолилися Божественну Літургію та Велике Йорданське водосвяття у Личаківській виправній колонії №30 та Львівській установі виконання покарань №19 (Слідчий ізолятор).

Опісля, впродовж декількох днів, капелани благословляли персонал і місця їхньої праці та ув’язнених. Йорданські відвідини стали доброю нагодою для спілкування та спільної молитви. Отці-капелани мали змогу почути проблеми чи радості кожного, а також надати душпастирську опіку усім охочим.


 Урочисте освячення прапора Державної кримінально-виконавчої служби України в Гарнізонному храмі

Сьогодні, 20 січня 2022 року, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулось урочисте освячення прапору Державної кримінально-виконавчої служби України.

Спільну молитву та чин благословення очолив в’язничний капелан о. Тарас Мирка, у співслужінні настоятеля храму о. Тараса Михальчука, синкела у справах капеланства о. Андрія Хомишина та в’язничних капеланів: о. Олега Нестора і о. Мар’яна Гринера.

У заході прийняли участь працівники, керівники підпорядкованих державних установ, особовий склад воєнізованого формування, а також персонал підрозділів пробації у Львівській області.


Начальник Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Гречанюк Сергій Костянтинович у своєму слові подякував працівникам та капеланам за нелегку та потрібну справу, а також відзначив, що ця подія є справжнім визнанням для кримінально-виконавчої служби та її персоналу.

На завершення присутнім розповіли про історичну цінність храму та провели екскурсію.

Від сьогодні прапор Державної кримінально-виконавчої служби України буде знаходитись у Гарнізонному храмі верховних апостолів Петра і Павла.

За матеріалами Капеланство.info

Немає коментарів:

Дописати коментар