Шукати в цьому блозі

середу, 5 січня 2022 р.

10-літній Ювілей традиції передачі Світла з Вифлеєму до установ пенітенціарної системи України

У січні 2022 року сповнюється 10-літній Ювілей традиції несення Світла з Вифлеєму до установ пенітенціарної системи України. Розпочавши 2012 року, душпастирі Церков-учасниць Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі" разом з представниками Національної скаутської організації "Пласт" вже в одиндцятий раз привітали службовців ДКВС з прийдешнім Різдвом та передали Вифлеємський вогонь миру.

Звичай повідомлення євангельської вісті про Господнє Народження підтримується в'язничними капеланами і пластунами. Вперше до чергових частин органів управління і установ пенітенціарної системи Вифлеємський Вогонь було передано 2012 року як знак єднання християн. Впродовж років, для багатьох в Україні це стало важливою подією під час святкування Різдва Христового. Світлом з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

Персонал Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України, Київського слідчого ізолятора привітали секретар Місії священик Костянтин Пантелей (Українська Греко-Католицька Церква); капелан Сергій Гаврюк (Церква Адвентистiв Сьомого Дня); капелан Дмитро Дугін (Українська Церква Християн Віри Євангельської). 

Подія розпочалася читанням фрагментів Євангелія від Луки та Пророка Ісаї, після якого душпастирі побажали працівникам, щоб знаходили у християнській вірі джерело мудрості, людяності, витривалості в любові, духовної рівноваги, необхідної під час прийняття рішень. 

Пластунка Роксолана Гера представила історію та символіку традиції. Вифлеємський Вогонь Миру — міжнародна щорічна подія до святкувань Різдва Христового, котра полягає у діленні світлом, запаленим у Вифлеємі на місці народження Господа Ісуса Христа. Палаючий вогник символізує очікування в період посту, повну жертовність, тепло, мир та згоду, а також любов до людей. Цей промінчик - висловлення солідарності з усіма, хто є далеко, з убогими та єднання з Христом. Пластуни Анастасія Войналович, Катерина Свирида, Дмитро Бабюк, Лідія Горбач, Оля Іванова заспівали пластову пісню, яка завжди супроводжує церемонію і запалили світло на свічках, які передали службовцям ДКВС. Як завжди особлива велика свіча була передана офіцерам чергової частини.

Пастуни залишили в чергових частинах Вифлеємський Вогонь, який нагадуватиме працівникам, що нестимуть службу у святкові дні.

Історія:

Акція Friedenslicht започаткована 1986 року Австрійською телерадіокомпанією Der Österreichische Rundfunk (ORF) Державною студією Верхньої Австрії в Лінці у зв'язку з кампанією ORF допомоги «Licht Ins Dunkel» як благодійний вчинок — донести світло з символічного місця народження Ісуса Христа тим, котрі святкують Різдво поза домом — у лікарнях, військових частинах, в'язницях, сиротинцях тощо.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході.Українській громаді дванадцятий рік поспіль передається Вифлеємський Вогонь Миру. В Україну Вифлеємський Вогонь доставляють спеціальним авіасполученням члени Пласту - Національної скаутської організації України. 

Привітання в Департаменті з питань виконання кримінальних покарань

Привітання у Київському слідчому ізоляторі

Привітання у Бориспільській ВК 119

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ


Немає коментарів:

Дописати коментар