Шукати в цьому блозі

середу, 18 березня 2015 р.

Волонтери провели тренінг розпізнавання професійних покликань для підлітків.

18 березня 2015 року  в Прилуцькій колонії Управління Державної пенітенціарної служби України у Чернігівській області з ініціативи волонтерів пенітенціарного душпастирства УГКЦ відбулася тренінг для неповнолітніх, що допоміг вихованцям краще усвідомити своє покликання і полегшити розпізнавання професії, яка їм пасує. Ідея про такий захід виникла під час зустрічі в Неділю Прощення. Презентації й інтерактивні методики підвищення самооцінки та розпізнавання власних професійних здібностей, пошуку праці, реалізації життєвого покликання представила Олена  Вертинська, досвідчена спеціалістка з підбору персоналу «Центру зайнятості Вільних людей». Найважливішим етапом руху до покликання, на думку тренерки, є внутрішнє рішення та постановка мети, які включають моральний імператив. Їй допомагали молоді психологи Олена Свєтлічна й Ірина Роєнко, досвідчений фотограф, учасник програм UNICEF, Михайло КоришовДля хлопців, які випускаються з виховної колонії, віра у власні сили, розуміння відносин працедавець - робітник, навички працевлаштування  - життєво необхідні. У цей час HR-спеціалістка Олена Вертинська проводить для вимушених переселенців тренінги з працевлаштування. Вона поділилася, що допитлива аудиторія неповнолітніх вихованців дала їй нові задуми про формування усвідомленого вибору життєвого покликання, яке допоможе цим молодим людям в служінні іншим.

Група волонтерів попрацювала дуже насичено й динамічно. Вона представила вихованцям колонії різні професії: молодий програміст Олексій Моложанов провів навчання в комп'ютерному класі, де вихованці спробували створити власні віртуальні веб-сторінки. Молодий скульптор Кирило Гузенко розповів про свою дорогу розпізнавання життєвого покликання та як його основна професія допомогла йому засвоїти безліч супутніх спеціальностей, електрозварювальника, дизайнера, матеріалознавця. Це, за свідченням Кирила, допомагає йому знаходити засоби для життя у важкий період. Адміністрація і вихованці загорілися ідеєю Кирила щодо проведення майстеркласу з ліплення з глини.

Підсумував плоди зустрічі священик Костянтин Пантелей, запевнивши, що Господь створив кожну людину унікальною і неповторною. Отже кожний з нас має своє покликання, яке необхідно розпізнати, а здійснення покликання дає людській спільноті повноту. "Нехай хліб ваш буде солоним від поту, але чесний, підсумував священик, - а праця ваша дасть достаток вашим сім'ям і шанс послужити в ділах милосердя для ближнього". Вихованці проводили гостей з відчуттям події, яка глибоко діткнула їх юні душі.









Світлини ©Михайло Коришов

Немає коментарів:

Дописати коментар